Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

vrijdag 18 juli 2008

Informatie over adoptie uit Zuid-Afrika

Hier volgt wat informatie over adoptie uit Zuid-Afrika via wereldkinderen. Voor meer informatie kijk op http://www.wereldkinderen.nl/.


Voor het interlandelijke adoptieprogramma werkt Wereldkinderen samen met Abba Adoptions in Pretoria. Adoptie valt onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Social Development. Zuid Afrika heeft het Haags Adoptieverdrag geratificeerd, alle procedures verlopen conform het verdrag. Uit Zuid-Afrika worden vooral kinderen tussen 0 en 24 maanden voorgesteld. Steeds vaker worden er kinderen met een medisch probleem voorgesteld. Het gaat om kinderen die te vondeling zijn gelegd of kinderen die door hun moeder zijn afgestaan, omdat zij door een combinatie van factoren niet voor het kind kan zorgen.

Bij een voorstel wordt gedetailleerde achtergrondinformatie en medische informatie (waaronder HIV-test) gegeven. Na een voorstel van een kind kan een echtpaar na ongeveer tien dagen afreizen naar Zuid-Afrika. Een verblijfstijd van drie weken is nodig om alle formaliteiten af te ronden. In Zuid-Afrika is goede begeleiding voor de Nederlandse echtparen aanwezig. Abba Adoptions begeleidt de vrouwen die afstand doen van hun kind, door middel van counseling. In incidentele gevallen kan een korte ontmoeting met de biologische moeder, nadat de rechtbankprocedure is afgerond, tot de mogelijkheid behoren. Mocht dit gebeuren dan zal dit begeleid worden door maatschappelijk werkers van de organisatie in Zuid Afrika.
Het is niet eenvoudig om de gemiddelde proceduretijd van Zuid-Afrika aan te geven, omdat deze regelmatig uitschieters kent.

Om een kind uit Zuid-Afrika te kunnen adopteren, dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  1. U moet samen reizen.

  2. Eén van u beiden dient werk te hebben.

  3. U moet vijf jaar of langer gehuwd zijn en er moet sprake zijn van een stabiel huwelijk.

  4. U moet beiden overtuigd praktiserend christen zijn en dit kunnen aantonen door middel van een verklaring van uw kerk.

  5. Er geldt een minimumleeftijd van 25 jaar.

  6. U moet beiden goed Engels spreken.

  7. Kinderloze echtparen en echtparen met Zuid Afrikaanse kinderen kunnen voor dit contact in behandeling worden genomen.

  8. De rechtbank in Zuid Afrika eist van de aspirant adoptieouders een artsenverklaring, dat men in goede geestelijke en lichamelijke gezondheid verkeert.

  9. Tevens dient een verklaring van goed gedrag beschikbaar te zijn.

Zo dat is een hele waslijst voorwaarden. Gelukkig voldoen wij overal aan vinden we zelf. Hopenlijk gaan ze mijn engels niet controleren :-) Maar dat zal wel goed komen.

Groetjes, Karin

Geen opmerkingen: