Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

maandag 21 december 2009

Al 6 weken

Vandaag is Neo precies 6 weken bij ons. We hebben haar in Nederland nou net zo lang als in Afrika. Wat gaan de weken snel hier.

We beginnen nu echt goed aan elkaar en het nieuwe leven te wennen. Papa had 2 dagen vrij en deze week werkt hij er maar één. Dat vinden Neo en mama wel heel gezellig.

Het gaat eigenlijk heel goed hier. Neo is nu veel meer ontspannen dan ze in Afrika bij ons was. Ze is (bijna) altijd heel gezellig, ze lacht lekker veel en kan zich zelf steeds beter vermaken in de box en op de grond. Tjalle en Neo zijn al dikke maatjes. Tegenwoordig likt Neo Tjalle terug alleen vinden papa en mama dat niet zo fris (maar wel lief).

Ze eet haar boterham helemaal op en kan al een beetje zelf de vork vast houden.



Begin vorige week hebben we de box omlaag gedaan want ze ging steeds op haar knietjes zitten. Het was maar goed dat we dat gedaan hadden want zaterdag ging ze staan. Ze trok zich op aan de speiltjes en daar stond ze. Zo grappig, helaas kon ze niet weer gaan zitten dus klapte ze achterover. Al doende leert men. Helaas zat er net geen kaart in de camera dus we kunnen het nog niet laten zien. Wel staat het op de film.


De meeste nachten slaapt Neo nu lekker door. Af en toe wordt ze 's nachts nog wakker. Ze wil alleen 's avonds niet meer op tijd naar bed. We houden haar nu op tot ca. 20:30 daarna gaat ze meestal wel slapen soms wordt het nog wat later.


Af en toe krijgen we vistite. Gisteren kwamen Paul, Jantina met zoon(tje) Jochem en (pleeg)dochter Sharona even langs, heel erg gezellig. Sharona is ruim één maand ouder dan Neo. Dus dat worden vast dikke vriendinnen. Het leuke is dat ze bijna dezelfde huidskleur hebben en Sharona is ook schattig om te zien net als Neo. Een leuk stel samen.

Van ons mag er nu wel wat meer visite komen. We merken geen terugslag bij Neo na visite dus dat gaat goed.

Vanmorgen zijn we kennis wezen maken bij de huisarts en hebben een receptje voor een creme mee gekregen voor Neo haar gezichtje. Die wordt door de koud steeds droger. Daar zijn haar Afrikaanse wangetjes niet aan gewend.

Hierna zijn we door gereden, door de sneeuw, naar het werk van Karin. Heel erg leuk om iedereen weer even te zien en te spreken.

De kerstdagen gaan we rustig doorbrengen. Eerste kerstdag gaan we even bij de familie Greeven langs, tweede kerstdag gaan we met z'n tweetjes steengrillen en zondag komt de familie de Jong hier eten. De eerste kerst als gezin met onze dochter Neo. Wie had gedacht dat we dit jaar al samen zouden zijn. We zijn onze God heel dankbaar dat Hij ons dit geschenk gegeven heeft. Heel bijzonder dat we er nu tegelijk aan mogen denken dat deze God ruim 2000 jaar geleden zijn eigen Zoon naar de aarde heeft laten gaan om de relatie te herstellen tussen God en ons!

We wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een heel goed, gezond en gezegend 2010.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Karin en Samuel,
Wat weer een mooie foto's van Neo. En wat heerlijk dat het goed gaat. Geniet lekker van elkaar, een hele fijne kerst samen en een voorspoedig en gezond 2010.
Groetjes, Elizabeth (yahoo)

Anoniem zei

ik ben toch zooooo blij voor jullie !!!
geniet van jullie 1ste kerst samen met jullie dochter !
dikke knuf,
renate