Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

woensdag 25 november 2009

Dag 20

Dag 20 alweer. We zijn hier al bijna 3 weken.

We zijn vandaag naar de Cultural village Lesedi geweest. Een openluchtmuseum waar dorpjes van de 5 stammen van Zuid Afrika na gebouwd zijn. Eerst kregen we een film te zien over de geschiedenis van de vijf stammen. Hierna kregen we een rondleiding door de dorpjes. Erg leuk. Elke stam heeft zijn eigen taal, cultuur en kleding.


De rondleiding was wel heel erg heet vooral ook voor de kinderen. Tabitha was helemaal nat in de draagzak. Het zweet liep van haar kleine gezichtje. Neo was goed ingesmeerd en had lekker een hoedje op. Had mama ook beter kunnen doen... Hierna gingen we een hut binnen en hier werden allemaal traditionele dansen opgevoerd. Erg leuk om te zien. Er kwam veel kabaal bij kijken. Onze gids Piet waarschuwde ons al. Maar Neo vond het allemaal geweldig. Op de foto zie je zelfs hoe ze op een gegeven moment mee deed.

Na de dans was het tijd voor de lunch. Een buffet met allemaal Afrikaans eten. We hebben heerlijk gesmuld. We hebben o.a. krokodil en struisvogel gegeten.

Na de lunch konden we nog even in de winkeltjes kijken en toen weer naar huis. Neo heeft een paar keer even geslapen. Eigenlijk wel te kort maar ze was vanmiddag goed te pas. We hebben nog even koffie gedronken in Chancellors en meteen de nieuwe zoon van het nieuwe Nederlandse stel "bekeken". Tiizetso, een geweldig mannetje van ruim 3 jaar. Pittig hoor daar komt meteen opvoeding bij kijken.

Vanavond was Neo heel rustig. Ze heeft lief op de grond gezeten en gespeeld ondersteund door mama haar benen. Om 19 uur hebben we haar in bed gelegd en ze ging meteen slapen, wat een schatje hè. Ze mag blijven, haha.

Morgen gaan we beginnen met de koffers in te pakken. We zijn benieuwd of het allemaal gaat passen. Nog 2 dagen te gaan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

krokodil! struisvogel!!!

nog een paar dagen en het is weer gewoon pepernoten en boerenkool!

spannend hoor - ik wens jullie alvast een goede reis…!

anne

Anoniem zei

Leuk he een bezoek aan cultural village, Wij hebben het ook aan het eind van ons verblijf gdaan en vonden het een leuk dagje.

Al weer bijna naar huis, geniet nog even daar want hier is het nat en koud.
Maar het is wel heel leuk om Neo aan familie en vrienden hier te laten zien.

Groetjes Martijn, Erna en Sibonelo